Climate-KIC Central Hungary

Climate-KIC Central Hungary

A KIK egy Európai Uniós - a fenntarthatóságot segítő innovációs projektek támogatására létrehozott - kezdeményezés hazai lába, melynek 2014. évre kiírt kommunikációs tenderén indultunk sikerrel.

Digitális ügynökségként branding, kommunikációs és web fejlesztési feladatokat nyújtottunk a magyarországi klímainnovációs projektek megtalálása és a potenciális innovátorok megszólítása érdekében.

Kategória: Márkaépítés, Kommunikáció, Webfejlesztés

Ügyfél: Pannon Pro Innovations

Címkék: Kommunikációs stratégia, Reszponzív weboldal, Nemzetközi szervezet, Drupal CMS, Egyedi design, Többnyelvű, Sustainability

Átadás: 2014.

Az Európai Uniós kezdeményezés, a Climate-KIC hazai képviselője a Pannon Pro Innovations írt ki kommunikációs tendert 2013-ban. A feladat olyan kommunikációs stratégia megalkotása volt, ami segít megtalálni a magyarországi klímainnovációs projekteket és a potenciális innovátorokat megszólítani. Ezt a tendert nyertük meg. Marketing stratégiát készítettünk,  teljeskörűen támogattuk a stratégiában megfogalmazott célok kivitelezését, és létrehoztuk a a hazai klímainnovátorok közösségét.

A tendert nyert kommunikációs stratégia teljeskörű megvalósítása is a mi feladatunk volt. A két éves együttműködés során programokat támogattunk, arculatot építettünk, létrehoztuk a hazai Klímainnovációs Közösséget, sajtókapcsolatokat ápoltunk, flyereket készítettünk, kezeltük a szervezet közösségi média felületeit és hirdetéseket szerveztünk. Ennek keretében az elmúlt 2 évben többnyelvű komplex reszponzív weboldalt fejlesztettünk, mely a klímainnovaciós közösség számára is teret biztosít. A Drupal keretrendszerben épített oldal híroldalként is funkcionál, események, progamok támogatására is alkalmas.

A 2014-ben készített weboldal a szervezethez hasonlóan folyamatosan fejlődött, formálódott. A rendszer tervezésekor már tudtuk, hogy nem egy kész terméket készítünk, hanem egy, a célokhoz folyamatosan igazodó fejlesztésbe kezdünk. Alapvető célunk volt, hogy olyan megoldásokat alkalmazzunk, melyek kellően rugalmasak ahhoz, hogy az oldal átadása után is képesek legyünk a kommunikációs célokhoz és az egyes projektek fejlődéséhez igazodva a havi, esetenként heti szinten felmerülő igényeket kiszolgálni. A számtalan apró hozzáadott fejlesztés után 2015. év végén végeztünk egy technikai és a megújult nemzetközi arculathoz kapcsolódó ráncfelvarrást.

Az oldal Drupal rendszerre épült, egyedi design alapján, számos saját fejlesztésű funkció alkalmazásával.